субота, 30. септембар 2017.

POZIV ZA VOLONTERE

Projekat "Osmijeh za osmijeh" realizuje se veoma uspjesno od oktobra 2016.godine na Institutu za bolesti djece u Podgorici. Cilj ovog projekta je obezbeđivanje humanizacije bolničkog liječenja djece. Na ovaj način postiže se da boravak djece u bolnici bude što manje stresno iskustvo kroz obezbjeđivanje grupne i individualne psihosocijalne podrške djeci, ali i roditeljima. 

Pozivamo sve zainteresovane volontere da se prijave za ucesce u projektu "Osmijeh za osmijeh". Rad se odvija jednom do dva puta sedmicno, u posebno opremljenom kutku za rad sa djecom i roditeljima. Svi koji zele da se prijave mogu to uciniti putem maila dec.pcelica@gmail.com, broja 068/827-304 ili na viber 068506161, najkasnije  do 30.oktobra  2017.
Grupa edukovanih volontera kontinuirano provodi svoje vrijeme svakodnevno u periodu od 15h do 17h  sa djecom koja su na lecenju i na taj način doprinose da vrijeme hospitalizovane djece bude kvalitetno ispunjeno  i organizovano . Rad volonteri sprovode kroz igru i kreativne radionice,  po unaprijed utvrdjenom planu i programu, tako da su dosadasnji rezultati pokazali da djeca dobro reaguju na ovakve aktivnosti, zeljno iscekuju volontere svakodnevno . Djeca na ovaj nacin uce, zabavljaju se i oslobadjaju stresa koji nosi boravak u bolnici , a psiholoskinja naseg Udruzenja organizuje i psihosocijalnu podrsku  za roditelje  jer je i za njih ovaj period tezak i stresan.
Budite i vi dio ovog humanog cilja - izmamite djeci osmijeh osmijehom.



Нема коментара:

Постави коментар