среда, 24. септембар 2014.

Djecija nedjelja u Podgorici

Dragi drugari,

od 1. do 7. oktobra 2014., obiljezicemo Djeciju nedjelju pod sloganom "Ne svadjaj se - budi drug".

Tema ovogodisnje manifestacije je vrsnjacko nasilje, koje je sve cesci i izrazeniji problem u nasoj zemlji. Kroz niz radionica, aktivnosti i igara, ovoj temi posveticemo punu paznju i nauciti djecu kako da nasilje prepoznaju i reaguju u takvim situacijama, kao i kako da budu tolerantna i prihvataju razlicitosti.



1.oktobar 2014. u 18h

Stoj! Da ne bude poslije joj!

 Edukativna radionica o pravilima ponasanja u saobracaju i opasnostima koje vrebaju kada nismo pazljivi na putu do skole i skolice. 
Odrzace se u Auto skoli savez vozaca Crne Gore (preko puta redakcije DAN)
Prijavite svoje dijete do nedjelje, 28.septembra 2014. na email dec.pcelica@gmail.com

 
2.oktobar 2014. u 10h

 Zasadimo drvo prijateljstva

U 10h okupicemo se na glavnoj kapiji ispred brda Gorica i poci u setnju do platoa. Usput cemo se upoznati sa biljnim i zivotinjskim svijetom na Gorici, na platou zasaditi drvo prijateljstva sa drugarima iz PPU Artic Pinokio i Kulturno edukativnog centra Zvjezdice i podijeliti pokloncice i jabuke.
Prijave obavezne na dec.pcelica@gmail.com kako bi pripremili poklone za sve.


3.oktobar 2014. u 11h

Upoznaj svoja prava u Ombudsmanu

Nasi clanovi i drugari iz vrtica PPU Atic Pinokio posjetice Ombudsman Crne Gore i cuti svoja prava i mogucnosti ukoliko se neko od drugara ponasa nasilno prema njima.
Prijave za ovu posjetu takodje na mail dec.pcelica@gmail.com

4.oktobar 2014.  od 11h - 18h
 
Igrom protiv nasilja!


Čas sa Boomini prijeteljima! (17h-18h)

Drugari iz umjetnickih skolica, privatnih predskolskih ustanova, Centra 1.jun, KUD-ova, skolica stranih jezika i skolica sportova, izvesce nastupe na platou ispred TC Mall of Montenegro (u slucaju kise i nevremena 2.sprat u Molu)
Tokom ovog programa, u posebnoj kutiji bice prikupljani novcani prilozi za kupovinu neophodnih sredstava za omladinu u Komanskom mostu.

Tokom ovog programa druzicete se i sa Emicom koja ce izvesti umjetnicka djela crtanjem po licu i Klovnom MIKIJEM  koji je nas veliki prijatelj.
Takodje, nasi sponzori i prijatelji pripremili su veliki broj slatkisa za drugare koji posjete ovaj sajam, a imacete priliku i da uzivate u kreativnim radionicama nasih prijatelja.

Na kraju manifestacije, od 17h do 18h “Mađion“  Sejfo Seferović ce se druziti sa vama i predstaviti vam Boomini igre i price...a Boomini prijatelji obezbijedili su veliki broj poklona za posjetioce i ucesnike te radionice.


5.oktobar 2014. u 17h

Turnir “Ne ljuti se čovječe”

Ovaj turnir odrzace se u parku Kralja Nikole na mjestu namjenjenom za igranje saha. Broj takmicara je ogranicen na 20, tako da prijave pocinju SAD!
na email dec.pcelica@gmail.com. 
Nagrade su obezbijedili PINO TOYS ciji ce setovi radjeni po NTC principima biti korisceni za takmicenje i nagradu prvoplasiranima, takodje Cosmetics market ce nagraditi neke od vas, a kao i uvek kompanija Podravka pripremila je sjajne poklon pakete za sve ucesnike.


6.oktobar 2014. u 11h

Svi smo jedan tim!

Sportske igre sa drugarima iz Resursnog centra "1.jun" odrzace se u njihovom dvoristu na Zabjelu (u slucaju kise, naknadno cemo vas obavijestit o tacnoj lokaciji).
Prijave za druzenje i igre saljite na dec.pcelica@gmail.com


7.oktobar 2014. u 12h

Tribina o vršnjačkom nasilju

 Organizovace se na 2.spratu u TC Mall of Montenegro , na maloj sceni.
Predavaci na tribini bice psiholog naseg Udruzenja Djuljdana Bero
psiholog Ana Kreponic
psiholog Centra za rad i socijalno staranje 
predstavnik Ombudsmana Duska Sljivancanin

Tribina je otvorena za sve zainteresovane.



MOLIMO VAS DA PRILIKOM PRIJAVE DJETETA ZA NEKU OD AKTIVNOSTI NAVEDETE NJEGOVO IME, PREZIME, VAS KONTAKT TELEFON I NAZIV AKTIVNOSTI ZA KOJU STE ZAINTERESOVANI.
BROJ MJESTA JE  OGRANICEN, A PRIJAVE TRAJU DO POPUNJAVANJA MJESTA.


Нема коментара:

Постави коментар