четвртак, 6. април 2017.

8. PUZZLIJADA I TURNIR NE LJUTI SE COVJECE U SUBOTU


U subotu, 8.aprila, sa pocetkom u 11h odrzace se 8.po redu puzzlijada - takmicenje djece od 4-12 godina u slaganju slagalica i turnir u igri "Ne ljuti se čovječe". Pored toga, takmičari će se oprobati u rješavanju zanimljive mozgalice i igri "Martina čarobna kutija". Kao i do sada, pobjednike ocekuju vrijedne nagrade nasih brojnih partnera.

Plan manifestacije:

11:00 otvaranje manifestacije
11:05 mini koncert skole folklora Branko Bozovic
11:25 nastup manekena skole Čarolija, Nikšić
11:30 PUZZLIJADA
13:00 nastup hora Osnovne skole "Oktoih"
13:10 mini koncert plesnog kluba DIVA
13:30 TURNIR NE LJUTI SE ČOVJEČE




Pored igre "Ne ljuti se covjece" na manifestaciji predstavljamo i novu igru Martina zagonetna kutija.


Društvena igra Martina zagonetna kutija je nova igračka nastala u saradnji kompanije JamaxM sa Urošem Petrovićem, autorom serijala knjiga o zelenokosoj devojčici Marti Smart kojim je inspirisana ideja ove igre.
Igračka je osvojila priznanje „Dobra igračka“ za 2016. godinu, koju već 20 godina dodeljuje udruženje Prijatelji dece Srbije u okviru Dečje nedelje.
Martina zagonetna kutija predstavlja set igara koji se sastoji od:
  • Martine zanimljive geografije;
  • Zagonetne osmice;
  • Pino drvene mozgalice.
Martina zanimljiva geografija i Zagonetna osmica osmišljene su da ožive staru omiljenu i skoro zaboravljenu igru Zemljopis (Zanimljiva geografija) na jedan sasvim novi, mozgolomni način. Ovako osmišljena igra podstiče decu da efikasnije razmišljaju, koriste i razvijaju inteligenciju i stiču sposobnost pronalaženja mnoštva ideja i novih rešenja.
Cilj igre
Igra pomaže deci da prošire opšte i znanje iz raznih oblasti, ali – što je još važnije – da to ne čine na reproduktivan način, već da s radošću nadahnjuju mozak i budu promišljeniji, maštovitiji i aktivniji.
Pino drvena mozgalica rešava se nezavisno od prve dve igre i njom se kod dece razvijaju vizuelne i motoričke, logičke i matematičke sposobnosti.
Ovu igru, kao i ostali Pino asortiman mozete pronaci na sajtu http://www.skalamonte.me/.

Нема коментара:

Постави коментар