четвртак, 11. мај 2017.

Sjutra SADIMO-GRADIMO

SADIMO - GRADIMO
*agrokultura za djecu*
12.maj 2017.
10:00 - 13:00
plato ispred Mall of Montenegro


Tema agrokulture i proizvodnje hrane je u poslijednje vrijeme veoma aktuelna, s toga, nase Udruzenje u saradnji sa Mall of Montenegro ponovo organizuje manifestaciju "SADIMO - GRADIMO", agrokultura za djecu, uz podrsku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Privredne komore Crne Gore, kao najavu veceg i odrzivog projekta.

Manifestacija ce se odrzati 12.maja 2017. od 10-13 h na platou ispred Mall of Montenegro.

 Manifestacija je dio projekta „Zdrava djeca“, a cilj je upoznavanje djece sa tehnoogijom prizvodnje i prerade hrane. 

Izlagaci ce temu agrokulture pribliziti djeci. Djeca ce imati priliku da otkriju sta se dogadja u svijetu koji ih okruzuje, sta je poljoprivreda, agrokultura,kako se sadi, orezuje, zaliva,njeguje biljni i zivotinjski svijet, kako pcele daju med, koje se masine koriste u proizvodnji hrane, kako se pakuje i cuva.... 

Pored edukativnog dijela, za posjetice smo pripremili i kreativne i likovne nagradne konkurse kao i mini kviz o poznavanju pojmova iz oblasti poljoprivrede.


 Sportske takmicarske igre djece bice organizovane u preskakanju konopca u grupi i pojednicno, trke dzakovima, trke jajima, trke na tri noge, trke kolica i druge zabavne igre koje ce probudi djecu u svima nama.

Ono sto ce posjetioce ponovo oduseviti su masine, traktori, motokultivatori i ostala oprema za obradu zemlje koju ce vam prezentovati kompanija AGROAUTO...


Organska proizvodnja Mugosa predstavice vam znacaj organske proizvodnje i nacina obrade, pripreme zemlje i sadnje, a imacete priliku da vidite i neke od domacih zivotinja i naucite kako se o njima brine.

Najmladji ce moci da degustiraju Wellbot zdrave grickalice i da izraze svoje talente u likovnim radionicama i konkursu naseg Udruzenja, kao i kvizu znanja ucinice ovaj dogadjaj zabavnim, kao i razlicite sportske igre i poligoni  a nagradice za najuspjesnije takmicare pripremila je Kuglana Bowling Strike.

Posebno interesantna radionica sadnje sjemena i pripreme za sadnju, kao i mijesenja tijesta i pekarstva obuhvatice dio ovog programa.

Ucesnici i posjetioci uzivace i u follornim nastupima KUD "Crvena stijena" i KUD "Vrela Ribnicka".

Manifestaciju su podrzali Ministartvo poljoprivrede i Privredna komora Crne Gore.

Нема коментара:

Постави коментар