четвртак, 25. септембар 2014.

Najava djecije nedjelje

Dragi drugari,

od 1. do 7. oktobra 2014., obiljezicemo Djeciju nedjelju pod sloganom "Ne svadjaj se - budi drug".

Tema ovogodisnje manifestacije je vrsnjacko nasilje, koje je sve cesci i izrazeniji problem u nasoj zemlji. Kroz niz radionica, aktivnosti i igara, ovoj temi posveticemo punu paznju i nauciti djecu kako da nasilje prepoznaju i reaguju u takvim situacijama, kao i kako da budu tolerantna i prihvataju razlicitosti.





1.oktobar 2014. u 18h
Stoj! Da ne bude poslije joj!
 Edukativna radionica o pravilima ponasanja u saobracaju i opasnostima koje vrebaju kada nismo pazljivi na putu do skole i skolice. 
Odrzace se u Auto skoli savez vozaca Crne Gore (preko puta redakcije DAN)
Prijavite svoje dijete do nedjelje, 28.septembra 2014. na email dec.pcelica@gmail.com
 
2.oktobar 2014. u 10h
 Zasadimo drvo prijateljstva
U 10h okupicemo se na glavnoj kapiji ispred brda Gorica i poci u setnju do platoa. Usput cemo se upoznati sa biljnim i zivotinjskim svijetom na Gorici, na platou zasaditi drvo prijateljstva sa drugarima iz PPU Artic Pinokio i Kulturno edukativnog centra Zvjezdice i drugara iz JPU "Ljubica Jovanovic - Mase" iz Budve i podijeliti pokloncice i jabuke.
Prijave obavezne na dec.pcelica@gmail.com kako bi pripremili poklone za sve.
BROJ MJESTA POPUNJEN!

3.oktobar 2014. u 11h
Upoznaj svoja prava u Ombudsmanu
Nasi clanovi i drugari iz vrtica PPU Atic Pinokio i KEC Zvjezdice posjetice Ombudsman Crne Gore i cuti svoja prava i mogucnosti ukoliko se neko od drugara ponasa nasilno prema njima.
Prijave za ovu posjetu takodje na mail dec.pcelica@gmail.com
BROJ MJESTA POPUNJEN!

4.oktobar 2014.  od 11h - 18h
 
Igrom protiv nasilja!

Čas sa Boomini prijeteljima! (17h-18h)
Drugari iz umjetnickih skolica, privatnih predskolskih ustanova, Centra 1.jun, KUD-ova, skolica stranih jezika i skolica sportova, izvesce nastupe na sceni na 2.spratu TC Mall of Montenegro.
Tokom ovog programa, u posebnoj kutiji bice prikupljani novcani prilozi za kupovinu neophodnih sredstava za omladinu u Komanskom mostu.
Tokom ovog programa druzicete se i sa Emicom koja ce izvesti umjetnicka djela crtanjem po licu i Klovnom MIKIJEM  koji je nas veliki prijatelj.
Takodje, nasi sponzori i prijatelji pripremili su veliki broj slatkisa za drugare koji posjete ovaj sajam, a imacete priliku i da uzivate u kreativnim radionicama nasih prijatelja.
Na kraju manifestacije, od 17h do 18h “Mađion“  Sejfo Seferović ce se druziti sa vama i predstaviti vam Boomini igre i price...a Boomini prijatelji obezbijedili su veliki broj poklona za posjetioce i ucesnike te radionice.


 
5.oktobar 2014. u 17h
Turnir “Ne ljuti se čovječe”
Ovaj turnir odrzace se u parku Kralja Nikole na mjestu namjenjenom za igranje saha. Broj takmicara je ogranicen na 20, tako da prijave pocinju SAD!
na email dec.pcelica@gmail.com. 
Nagrade su obezbijedili PINO TOYS ciji ce setovi radjeni po NTC principima biti korisceni za takmicenje i nagradu prvoplasiranima, takodje Cosmetics market ce nagraditi neke od vas, a kao i uvek kompanija Podravka pripremila je sjajne poklon pakete za sve ucesnike.

6.oktobar 2014. u 11h
Svi smo jedan tim!
Sportske igre sa drugarima iz Resursnog centra "1.jun" odrzace se u njihovom dvoristu na Zabjelu (u slucaju kise, naknadno cemo vas obavijestit o tacnoj lokaciji).
Prijave za druzenje i igre saljite na dec.pcelica@gmail.com

7.oktobar 2014. u 12h
Tribina o vršnjačkom nasilju
 Organizovace se na 2.spratu u TC Mall of Montenegro , na maloj sceni.
Predavaci na tribini bice psiholog naseg Udruzenja Djuljdana Bero
psiholog OS "Sutjeska" Ana Kreponic
psiholog Centra za rad i socijalno staranje 
predstavnik Ombudsmana Duska Sljivancanin.
Realizaciju ove tribine omogucila je Posta Crne Gore.

Tribina je otvorena za sve zainteresovane.
MOLIMO VAS DA PRILIKOM PRIJAVE DJETETA ZA NEKU OD AKTIVNOSTI NAVEDETE NJEGOVO IME, PREZIME, VAS KONTAKT TELEFON I NAZIV AKTIVNOSTI ZA KOJU STE ZAINTERESOVANI.
BROJ MJESTA JE  OGRANICEN, A PRIJAVE TRAJU DO POPUNJAVANJA MJESTA.

1 коментар: