петак, 31. март 2017.

Jucerasnja edukacija zavrsena

Juce je u prostorijama Americkog ugla u Podgorici edukovana jos jedna grupa volontera koja ce u projektu "Osmijeh za osmijeh" , uz sadasnje volontere pruzati psihosocijalnu podrsku i organizovati edukativne i kreativne radionice za djecu na odjeljenju intenzivne njege na Institutu za bolesti djece u Podgorici.

Projekat se aktivno i veoma uspjesno sprovodi od 2015.godine i broj volontera koji je do sada bio ukljucen u ove aktivnosti je sve veci.
Projekat je finansiran od strane Fondacije Petrovic Njegos i drustveno odgovorne kompanije Jugopetrol ad.
Cilj projekta je obezbjeđivanje grupne i individualne psihosocijalne podrške djeci u toku perioda provedenog u bolnici kroz volonterski angažman edukovanih clanova Udruzenja u procesu osmišljavanja i organizovanja slobodnog vremena djece koja su na liječenju na Institutu za bolesti djece. Trening volontera odrzala je psiholoskinja Udruzenja, Djuljdana Bero sa koordinatorkama projekta, Marijanom Mirocevic Crvenica i Sandrom Vujosevic.
Volonteri svakodnevno provode vrijeme sa djecom koja su smjestena na pedijatriji B u djecijoj bolnici od 15-17h, od ponedjeljka ovaj rad bice organizovan i vikendom te ce i oni koji za vrijeme vikenda ostaju na hospitalizaciji imati priliku da svoje vrijeme provedu kroz igru i ucenje. Osnovni problem koji se zeli rijestiti ovim aktivnostima, pored podrske djeci da se lakse prilagode  na nove, hospitalne uslove i smanjenja stresa koji nastaje kao posljedica tih privremenih promjena koje hospitalizacija nosi, cilj je i obezbedjivanje psihološke podrške i pomoći hospitalizovanoj djeci u prevazilaženju stresa i traume nastale uslijed obavljanja određenih medicinskih tehnika lijećenja i ispitivanja zdravstenog stanja djece kroz igru, topli kontakt, vaspitno-obrazovni i edukativno-kreativni rad, kako bi hospitalizacija imala što manje negativnih posljedica na dječiji razvoj.


Нема коментара:

Постави коментар