уторак, 14. март 2017.

POZIV ZA VOLONTERE

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za ucesce u projektu "Osmijeh za osmijeh"...zbog renoviranja odjeljenja, rad se odvija po sobama, a broj djece je , na zalost, povecan te su potrebe za volonterima porasle. Svi koji zele da se prijave mogu to uciniti putem maila dec.pcelica@gmail.com, broja 069/407-834 ili na broj/viber 068 50 61 61.


Fondacija Petrovic Njegos i kompanija Jugopetrol Ad donirale su Udruzenju Pcelica sredstva za nastavak realizacije projekta "Osmijeh za osmijeh" koji se realizuje na Institutu za bolesti djece u Podgorici.


Pocetkom septembra dobili smo novcana sredstva od Fondacije Petrovic Njegos, a nakon toga i od kompanije Jugopetrol AD, tako da je obezbijedjen materijal za rad do septembra 2017. Takodje, zvanicno je 16.novembra 2016. potpisan i Memorandum o saradnji sa Klinickim centrom Crne Gore, pilot faza projekta je dala pozitivne rezultate i aktivnosti ce se odvijati kontinuirano zahvaljujuci finansijskoj podrsci nasih partnera.




Projekat „Osmijeh za osmijeh“ ima za cilj obezbeđivanje humanizacije bolničkog liječenja djece. Na ovaj način postiže se da boravak djece u bolnici bude što manje stresno iskustvo kroz obezbjeđivanje grupne i individualne psihosocijalne podrške djeci u toku perioda provedenog u bolnici i podrazumijeva volonterski angažman studenata društveno-humanističkih nauka u procesu osmišljavanja i organizovanja slobodnog vremena djece na liječenju na Institutu za bolesti djece u Podgorici.


Projekat se realizuje na odjeljenju intenzivne njege na Institutu za bolesti djece u Podgorici. Projekat je zapocet  2015.godine,  edukovani volonteri svakodnevno, u parovima po dvoje volontiraju od 15-17h i na taj način doprinose da vrijeme hospitalizovane djece bude ispunjeno kvalitetno i organizovano . Rad volonteri sprovode kroz igru i kreativne radionice,  po unaprijed utvrdjenom planu i programu, tako da su dosadasnji rezultati pokazali da djeca dobro reaguju na ovakve aktivnosti, zeljno iscekuju svakodnevno volontere, a povremeno se za dobru zabavu brine i Klovn Miki koji sa psiholoskinjom  naseg Udruzenja i koordinatorima projekta posjecuje djecu. Djeca na ovaj nacin uce, zabavljaju se i oslobadjaju stresa koji nosi boravak u bolnici  Psiholoskinja naseg Udruzenja,  Djuljdana Bero, organizuje i radionice za roditelje kako bi i oni imali psihoicijalnu podrsku u toku ovog, za njih teskog, perioda. 





Нема коментара:

Постави коментар