среда, 29. август 2018.

Malac Genijalac na Dobar dan skolo

Na manifestaciji "Dobar dan skolo" koja ce se odrzati u petak, 7.septembra na platou ispred TC Mall of Montenegro, od 18h, druzicemo se sa Malac Genijalac Podgorica i upoznati sa tehnikama mental aritmetike, prednostima i uslovima za upis.

REVOLUCIJA UČENJA
Naš najsavršeniji organ sastoji se od dijve polovine (hemisfere). Iako izgledaju identično, hemisfere obavljaju različite funkcije. Lijeva moždana hemisfera zadužena je za logičke operacije, analizu i računanje, možemo je nazvati našim " unutrašnjim matematičarem ". Za razliku od nje, desna hemisfera bi predstavljala našeg " unutrašnjeg umjetnika ", zaduženog za slike, maštu, boje, oblike, imaginaciju i intuiciju. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da savremeni čovjek u mnogo većoj mjeri koristi lijevu moždanu hemisferu, dok funkcije desne ostaju zapostavljene.
Tehnike korišćenja desne hemisfere baziraju se na pretvaranju rada u igru i učenje kroz slikovne i vizuelne predstave. Informacije se predstavljaju tako što se organizuju u prostoru, uz korišćenje boja, znakova i simbola. Ovakav pristup već je doprinio revoluciji u učenju, jer je poznato da jedna slika zamjenje mnogo riječi. Ono što je nacrtano lakše se pamti, a proces prisjećanja je kraći i zahtijeva mnogo manje napora.

Polaznici škole Malac Genijalac, aktivacijom desne hemisfere i vizuelizacijom abakusa, maksimalno razvijaju svoje kognitivne sposobnosti u fazi mentalnog računanja. Tada su u stanju da za kratko vrijeme precizno izračunaju komplikovane matematičke operacije, dajući tačan rezultat za samo par sekundi !
Malac Genijalac - ZA DJECU KOJA MIJENJAJU SVIJET !
UPIS JE U TOKU!
Sve informacije na telefon :
069/346-349 Podgorica 1
069/346-350 Podgorica 2
069/346-351 Herceg-Novi
069/346-352 Nikšic
069/346-357 Bar
069/350-574 Pljevlja
069/350-573 Bijelo Polje

Нема коментара:

Постави коментар