уторак, 2. октобар 2018.

Djecija nedjelja 2018 u Crnoj Gori

DJEČIJA NEDJELJA 2018
1.- 7.OKTOBRA 2018.
Crna Gora
"Djeca su ukras svijeta"


Svake godine naše Udruženje obilježava dječiju nedjelju prigodnim programom i aktivnostima prve sedmice oktobra mjeseca. Svake godine tema dječije nedjelje je različita i odnosi se na "žarisne" probleme u društvu a koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini, a samim tim i na društvo. Ovogodišnja tema su dječija prava ali i obaveze, pod sloganom "Djeca su ukras svijeta". O dječijim pravima se govori veoma često, ali potrebno je povezati ih i sa dječijim obavezama koje su na neki način zanemarene u odnosu na prava, a jednako su bitne. 
Udruženje Pčelica, tokom svih godina postojanja, nastoji da u centar aktivnosti postavi upravo dijete i mlade i posveti im punu pažnju i podršku na putu ka odrastanju. Prigodnim programom i aktivnostima, ove godine proslaviće još jednu sedmicu dječijih prava.
Dječija nedjelja započeće upravo danas na Pričaonici „U svijetu bajki“ sa početkom u 18h na drugom spratu šoping centra Mall of Montenegro. Književnik Žarko Vučinić prezentacijom knjige o puhu Đorđu, zainteresovaće mališane i njihove roditelje na brigu o prirodi i biljnom i životinjskom svijetu koji krase našu zemlju. Govoriće i o toleranciji, poštovanju različitosti i njegovanju prijateljstva.
Utorak, drugi dan dječije sedmice obilježiće se u Nikšiću sa djevojčicama iz škole manekenstva Čarolija, koje će uz članove NVO Pčelica i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova biti mali saobraćajci i u dječijoj patroli ukazati vozačima  na greške koje čine a veoma su bitne za bezbjedno kretanje malih učesnika u saobraćaju. Ova akcija nastaviće se i u četvrtak na ulicama Kolašina, a u okviru prokjekta o bezbjednosti djece u saobraćaju koji godinama kontinuirano sprovodimo. 
Drvo prijateljstva na brdu Gorica , kod spomenika, sadiće se u srijedu, trećeg dana Dječije nedjelje sa malim Pčelicama, drugarima iz JPU"Đina Vrbica" i PPU "Dvor", u 10h. A subota je rezervisana za veliku dječiju manifestaciju na kojoj će ucestvovati veliki broj mališana iz cijele Crne Gore, koji će kroz igru,ples, recitacije i druge talente i vještine slaviti svoja prava i obaveze, zajedno sa velikanom našeg detinjstva-MINJOM SUBOTOM. Ova završna manifestacija „Zairajmo zajedno“ održaće se 6.oktobra, od 10h na  II spratu Mall of Montenegro na kojoj će u  saradnji sa brojnim prijateljima i sponzorima, djeci su obezbjeđeni i prigodni pokloni, nagrade za posjetioce koje će se izvlačiti svakih sat vremena, puno kreativnih i edukativnih radionica, kao i izložba radova naših malih i velikih Pčelica.
Učešće u svim aktivnostima je besplatno. 

Нема коментара:

Постави коментар