понедељак, 5. новембар 2018.

"Neko misli na vas" u novembru

Danas smo realizovali akciju pod sloganom  "Ajmo pjeske bez greske" ispred JPU"Djina Vrbica"-vaspitna jedinica Poletarac 1 na Zabjelu. U ovoj akciji su malisani iz vrtica Poletarac1 sa vaspitacicom Sandrom Vukcevic, nasim clanovima i  pripradnicima saobraćajne policije, vršili redovnu kontrolu vozila ispred vrtica. Tokom ove akcije djeca su se upoznala  sa osnovnim pravilima ponašanja i učila kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju. Pored edukativnog tu je realizovan i praktičan dio tokom kojeg su djeca bila u prilici i da odigraju ulogu saobraćajnog policajca u društvu pravih čuvara reda u saobraćaju. Saobraćajci tokom rutinske kontrole zaustavljali su vozače, a deca su im na osnovu njihovog ponašanja u saobraćaju dijelila: jabuku kao nagradu za bezbjednu vožnju i limun kao opomenu da treba da obrate više pažnje na svoje ponašanje u saobraćaju i voze po svim propisima. Ova akcija nastavak je realizacije projekta na teritoriji cijele Crne Gore koji se realizuje od prosle godine, a rijec je  o bezbijednosti djece i mladih u saobracaju pod sloganom "Neko misli na vas".

 Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom kompanije Jugopetrol AD i  Eko benzinskih stanica  a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom unutrasnjih poslova. Pocetkom skolske godine realizovana su ekdukativna predavanja u Drezgi, Tuzima i Bijelom Polju, kao i akcije "Ajmo pjeske bez greske" u Niksicu i Kolasinu.

 Za mjesec novembar planirane su edukativne radionice za osnovce i srednjoskolce iz Podgorice, Danilovgrada i Petrovca, kao i edukativne saobracajne patrole. 

Cilj ovog projekta je da kroz edukativne radionice, patrole i poligone, djeca i mladi nauce sto vise o pravilima ponasanja u saobracaju i greskama koje prave, a koje mogu biti kobne i nepopravljive. Ovim aktivnostima ponovo ce biti obuhvaceni osnovci i srednjoskolci sa sjevera, juga i centralne regije  nase zemlje.  Sve pomenute aktivnosti trajace tokom cijele skolske 2018/2019.godine o kojima ce javnost blagovremeno biti obavjestena.

Нема коментара:

Постави коментар