недеља, 11. октобар 2020.

Djecija nedjelja 2020

 Djeciju nedjelju 2020 pamticemo po tome sto je u odnosu na prethodnih 8 ucestvovalo najmanje djece, nije odrzana djecija manifestacija na kojoj preko 2000-3000 djece zaigra i zapjeva i salje poruke drugarima da su djeca ukras svijeta, nismo mogli da vas zagrlimo i kazemo bravo, ali smo uspjeli da dio aktivnosti realizujemo uzivo uz postovanje svih mjera.

Prvi dan protekao je u edukaciji djece o njihovim pravima i obavezama i ponasanju za vrijeme pandemije Covid-19, drugi dan dobro poznat vecini vozaca u limun-jabuka akciji u kojoj su djeca uz podrsku Uprave policije zaustavljala vozila i za propisanu voznju dijelila jabuke a onima koji su nacinili prekrsaj limun kao simbolicnu kaznu i opomenu. Setnja bez dima prijala je svima na brdu Gorica, a drvo prijateljstva, umjesto juce sadicemo danas, i to malo drugacije. Ubuduce, nastojacemo da drvo prijateljstva osim sto bogati nasu prirodu, stvara kiseonik, hlad, staniste za ptice i insekte, ono ce biti i izvor hrane, pa cemo ubuduce na javnim povrsinama saditi voce. Ovogodisnje vocke su visnje, tako da ce prolaznici imati priliku da zastanu u hladu i okrepe se ovim slatko-kiselkastim vocem. Pozivamo sve da podrze nasu akciji i ideju i tokom godine, kako bi se svijest svih sugradjana promjenila, da se drvece cuva i obogacuje, a ne lomi i unistava.
Najaktivnije ucesnike svih akcija nagradjuje nas prvi prijatelj djecije nedjelje, jos od davne 2013.godine 🙂
Podravka Crna Gora
. Poklon proizvodima Lino i Sumi, kao i jednim lijepim i dekorativnim satom sa Lino motivima.
Djecija nedjelja 2020 realizuje se uz podrsku brojnih prijatelja, a posebno treba istaci
Glavni grad Podgorica
.
Za sve ucesnike radionica i akcija, Cunga Lunga i kompanija
Expo Commerce
pripremili su simbolicne nagrade za dobar pocetak skolske godine.
U okviru ovih sedmodnevnih aktivnosti, odrzana je i radionica o vrsnjackom nasilju, postupcima djece koja trpe nasilje ili su ocevidci nasilja, kome se obratiti, kako reagovati i kako sprijeciti nasilje...
Radionica je odrzana na otvorenom zbog preporuka NKT-a, a uz podrsku Glavnog grada Podgorica.
Svi ucesnici dobili su poklone koje je obezbedio
Expo Commerce
, Cunga Lunga brenda.
Vrsnjacko nasilje je jedan od projekata naseg Udruzenja, od samog pocetka postojanja, i za cilj ima prevenciju vrsnjackog nasilja i edukaciju djece za vrsnjacku pomoc u slucajevima nasilja, ne samo vrsnjackog nego i porodicnog i ostalih oblika.
Uskoro ce z ovaj projekat biti otvorena mjesta za edukaciju volontera-vrsnjackih medijatora.
Kompanija
Podravka Crna Gora
podrzala je sve aktivnosti u okviru djecije nedjelje Sumi i Lino brendovima, a najaktivnije nagradila i poklon paketima proizvoda.

Нема коментара:

Постави коментар