четвртак, 28. септембар 2017.

5.jubilarna DJECIJA NEDJELJA 2017 pocinje u ponedjeljak

Dragi prijatelji, drugari, vaspitaci, ucitelji, nastavnici, roditelji,

pozivamo Vas da sa nama obiljezite 5.jubilarnu djeciju nedjelju u Crnoj Gori koja ce se odrzati od 2-6.oktobra. 

Svake godine naše Udruženje obilježava dječiju nedjelju prigodnim programom i aktivnostima prve sedmice oktobra mjeseca. Svake godine tema dječije nedjelje je različita i odnosi se na "žarišne" probleme u društvu a koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini, a samim  tim i na društvo. Ovogodišnja tema su dječija prava o kojima se govori veoma često,ali i dječije obaveze koje su na neki način zanemarene u odnosu na prava, bar kada je riječ o javnim prezentacijama.

Partneri ovogodisnje djecije nedjelje su Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore, Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada, JPU"Djina Vrbica", kompanija Agroauto i ostali brojni prijatelji.

 Prva aktivnost u okviru djecije nedjelje je "Pricaonica u svijetu bajki", u ponedjeljak, drugog oktobra,  na kojoj ce pravnica naseg Udruzenja, Sandra Vujosevic, razgovarati sa djecom o njihovim pravima ali i svakodnevnim obavezama, nakon cega ce Crveni krst Podgorice edukovati djecu o tome kako da pomognu drugovima u situacijama povreda i drugih medicinskih stanja, onoliko koliko to djeca mogu uciniti. Radionica ce se odrzati na II spratu shoping centra Mall of Montenegro od 18h i besplatna je za djecu od 4-14 godina. 

Drugi dan djecije nedjelje, 3.oktobar, rezervisan je za tradioconalnu sadnju drveta prijateljstva na brdu Gorica, u 10h, na platou kod spomenika. Ovoj aktivnosti, pored clanova Udruzenja Pcelica, pridruzice se malisani iz JPU"Djina Vrbica"-VJ "Mali princ", PPU "Kucica" i PPU "Petar Pan".

4.oktobar, rezervisan je za obavezu djece da brinu o svojoj okolini i sredini u kojoj borave, te ce se organizovati ekoloska akcija ciscenja dvorista JPU " Djina Vrbica" u 10h.

Peti dan organizovace se saobracajni cas u OS "Medjurjecje" koji je ujedno i aktivnost koju realizujemo u okviru projekta "Neko misli na vas".

Djeciju nedjelju zavrsicemo predavanjem o zdravlju i prevenciji bolesti zavisnosti, s posebnim akcentom na narkomaniju koju realizujemo u saradnji sa NVO Korak, u JUSSS "Ivan Uskokovic".

.Sve informacije o sponzorstvu djecije nedjelje, ucescu i prijavama mozete dobiti na 069/407-834 ili dec.pcelica@gmail.com.

Нема коментара:

Постави коментар