петак, 4. јун 2021.

BEZBJEDNO S INA-OM CRNA GORA

 Projekat edukacije mladih, budućih vozača, o bezbjednosti u saobraćaju realizovala je NVO Dječiji edukativni centar Pčelica iz Podgorice tokom aprila i maja u devet srednjih škola u Nikšiću, Podgorici, Danilovgradu i Tuzima. Kroz projekat je prošlo blizu 300 srednjoškolaca koji su od stručnog tima NVO DEC PČELICA koji čine koordinatorke Marijana Miročević Crvenica, Sandra Vujošević, psihološkinja Đuljdana Bero i inžinjer drumskog saobraćaja Pero Đurđevac, profesor u JU Srednja stručna škola "Ivan Uskoković", predavač teoretske nastave  i instruktor u autoškolama u Podgorici i Nikšiču, imali priliku da steknu novi pogled na saobraćajnu kulturu u našoj zemlji, rizike, opasnosti i izazove koje nosi adolescencija a mogu negativno uticati na sve učesnike u saobraćaju.

Projekat je realizovan pod sloganom "Bezbjedno s INA-om CRNA GORA". Edukacija je organizovana u vidu interaktivnih predavanja i razmjene znanja i iskustava  a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i podršku kompaniije INA-CRNA GORA koja je kao društveno odgovorna kompanija prepoznala značaj edukacije mladih kako bi se obezbijedila bezbjednost na putevima i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Sa predavanjem u JU Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” završena je ova faza planiranih aktivnosti.

Cilj projekta "Bezbjedno s INA-om CRNA GORA" je podizanje nivoa saobraćajne kulture među budućim vozačima, prevencija saobraćajnih nezgoda i upoznavanje mladih sa pravilima saobraćaja, rizicima i opasnostima koje mogu biti uzročnici nezgoda a karakteristični su upravo za period adolescencije, kao i posljedicama koje nesavjesno ponašanje u saobraćaju može imati.

Svi učesnici i realizatori projekta imaju važnu poruku za sve učesnike u saobraćaju – da budu savjesni, odgovorni i pažljivi!








Нема коментара:

Постави коментар